Afișați rezultatele

Pantofi de lucru

Avem nevoie ca picioarele noastre să fie sănătoase pentru locomoție. Ele sunt, din păcate, extrem de vulnerabile atunci când se efectuează lucrări periculoase cu obiecte ascuțite, lichide chimice, etc. De aceea este important să purtați o protecție pentru picioare. Alegerea corectă a protecției piciorului trebuie să fie adaptată pe baza riscurilor și condițiilor specifice locului de muncă.

citeşte mai mult

Cu ce ​​vă putem ajuta?

Descoperiți toate prețurile imediat și profitați de avantajul dvs.

Nu ai cont?
712 produs (e)
Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
712 produs (e)
Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5

Pantofi de lucru

Un pantof bun ajută articulațiile, și nu trebuie considerat un lux. Mai ales în cazul unui tip de muncă static, care se desfășoară în puțini metri pătrați și în care angajații vor folosi mult articulațiile. Aceste activități pot provoca dureri în partea inferioară a spatelui, a genunchilor și mai ales a gleznelor. Este important ca angajații să poarte pantofi de bună calitate pentru bunăstarea și sănătatea lor. În sortimentul nostru sunt diferiți pantofii de lucru, pentru protecția piciorului:

Standardizare

Confortul are un rol important în încălțămintea de lucru: purtătorul nu trebuie să simte că poartă încălțăminte grea de protecție. Chiar dacă echipamentul picioarelor este purtat mult timp și în condiții extreme, trebuie să rămână confortabil, dar, mai presus de toate, să asigure o protecție adecvată. Tipul de pantof adecvat trebuie determinat în funcție de tipul de lucru și de riscurile acestuia. În privința aceasta, există coduri de tip CE și standarde europene (EN). Reglementările EN ISO XNUMX: XNUMX și EN ISO XNUMX: XNUMX se referă la încălțămintea de protecție. Aceste standarde sunt împărțite în diferite categorii și coduri: de exemplu, codarea S (EN ISO XNUMX) se referă la nivelul de Siguranță, iar codificarea O (EN ISO XNUMX) la Ocupație. Citiți mai multe despre aceste coduri mai jos, sau pe paginele pantofilor și a cizmelor de siguranță.

Mai jos este o prezentare generală a celor mai importante standarde pentru protecția piciorului și a piciorului:

 • EN ISO 20344: 2011: Metode de testare pentru încălțăminte
 • EN ISO 20345: 2011: Protecția încălțăminții
 • EN ISO 20346: 2014: Încălțăminte de protecție
 • EN ISO 20347: 2012: Pantofi de lucru
 • EN 15090: 2012: Încălțăminte pentru pompieri
 • EN 13832-1: 2006: Încălțăminte pentru protecția chimică. Partea 1: Terminologie și metode de testare
 • EN 13832-2: 2006: Încălțăminte pentru protecție chimică. Partea 2: Cerințe privind încălțămintea pentru protecția împotriva chimicalelor în laborator.
 • EN 13832-3: 2006: Produse de protecție chimică. Partea 3: Cerințe pentru încălțămintea care protejează în mare măsură împotriva chimicalelor în condiții de laborator.
 • EN ISO 13287: 2012: Metoda de testare pentru determinarea rezistenței la alunecare.

Vârful pantofilor de protecție

Pantofii de lucru trebuie să aibe un vârf rezistent, care să ofere protecție mecanică la nivelul piciorului. Asta înseamnă că, la un impact de 200 Joule, partea anterioara a pantofului nu trebuie să se deformeze, conform standardului EN ISO 20345. Pentru protecția piciorului, în conformitate cu EN 20346, echipamentul trebuie să reziste cel putin la impacte de 100 Joule. Energia unui astfel de impact, este rezumabilă la cea eliberată în căderea unui un obiect ascuțit de 20 kg, de la o înălțime de aproximativ 1 metri. Vărful pantofilor poate fi alcătuit din diferite materiale, atâta timp cât oferă protecție în conformitate cu standardele europene.

Overneus

Designul integrat Overeus oferă o protecție suplimentară împotriva uzurii vârfului pantofilor. Acest model este potrivit pentru profesiile în care muncitorii trebuie să se îngenuncheze mult.

Tălpi

Talpa este partea care protejează piciorul de obstacolele de pe paviment. Gândiți-vă, de exemplu, la obiecte ascuțite care pot fi pe podea, sau la fierul ieșit din beton. La început, tălpile au fost în principal fabricate din oțel, dar în prezent există și materiale mai ușoare, mai flexibile, cum ar fi kevlarul și materialele ceramice. O talpa intermediară stabilă plastică protejează piciorul împotriva pătrunderii obiectelor ascuțite de pe partea inferioară a pantofului de lucru. Tălpile rezista la sarcini punctiforme de cel puțin 1100 N. Tălpile de plastic sunt mai puțin sensibile la temperaturi, și nu sunt detectate de porțile de securitate, în timp ce un oțelul are proprietăți antistatice, menținând proprietățile tălpii intermediare.

Talpă exterioară

Talpa este printre cele mai importante componente ale încălțămintei de protecție și, prin urmare, este inclusă în standardele EN. Parametre importante pentru aceasta sunt, de exemplu, suprafața, profunzimea și rezistența. Este important să alegeți talpa corectă în funcție de tipul de suprafață pe care se lucrează. Talpa trebuie să prevină alunecarea și să permită mersul natural. Cele mai comune tălpi sunt cele poliuretanice și de cauciuc.

Poliuretan (PU)

Tălpile PU pot fi lipite sau pulverizate, dar când vine vorba de pantofii de siguranță, pomparea este soluția cea mai durabilă. Piesele PU sunt rezistente la căldură până la aproximativ 100 °C și au proprietăți excelente de izolare termică. PU este cunoscut pentru flexibilitatea sa și este ideal pentru cei cărora le place să meargă pe talpi subțiri. Tălpile PU sunt potrivite pentru munca industrială ușoară și medie.

TPU

TPU (poliuretanul termoplastic) are aceleași proprietăți ca și PU-ul, dar nu este rezistent la căldură. Este, în schimb, foarte rezistent la uzură și confortabil atunci când este folosit pentru tălpile incălțămintei.

Cauciuc

Talpa din cauciuc poate fi de asemenea lipită sau pulverizată, dar pulverizarea oferă o durabilitate majoră. Ele sunt rezistente la temperaturi de peste XNUMX °C, la deteriorări cauzate de obiecte ascuțite, benzină, ulei și acizi. Talpa din cauciuc poate fi combinată cu o talpă intermediară rezistentă la penetrare. Greutatea talpii de cauciuc este majoră în comparație cu tălpile din PU. Fiecare marcă are propriile coduri pentru diferitele tipuri de tălpi. Dacă doriți mai multe informații despre aceste detalii, vă rugăm să ne contactați .

Dimensiuni

Degetele de la picioare au nevoie de suficientă libertate de mișcare. Un pantof potrivit reprezintă baza absolută a unui corp sănătos. Lățimea tehnică este relația între lungimea și lățimea piciorului. Fiecare picior are, prin urmare, lățimea si lungimea proprii. Un pantof de siguranță prea îngust nu funcționează din cauza uzurii vârfului: din acest motiv, oferim pantofi de diferite lățimi. În gama fiecărui brand se găsesc diferite lățimi.

Mărimi / lățimi - Emma

Pantofii Emma sunt disponibili în diferite mărimi și lățimi. În special, acest brand dispune de următoarele lățimi: D, XD și XXD. Un singur tip de pantofi este disponibil în XL (49-53).

Mărimi / lățimi - Bata

Pantofii Bata sunt disponibili în diferite mărimi și lățimi. Acest brand lucrează cu următoarele lățimi: W, XW și XXW.

Mărimi / lățimi - uvex

Pantofii 'uvex' sunt disponibili în diferite mărimi și lățimi. Brandul dispune de următoarele lățimi: 10, 11, 12 și 14.

Tabel de dimensiuni Mondopoint

Mondopoint este un sistem de măsurare universal și standardizat, care ia în considerare și anatomia piciorului. De îndată ce utilizatorii sunt familiarizați cu acest sistem, vor putea alege întotdeauna pantofi perfect adaptați cu un confort optim la purtare. Mai jos veți găsi tabelul de ansamblu a dimensiunilor Mondopoint, care include dimensiunile europene și cele americane corespunzătoare.

Mondopoint 225 232 240 247 255 262 270
Dimensiuni franțuzești 36 37 38 39 40 41 42
UK 3 4 5 6 6,5 7 8
Femei SUA 5 6 7 7,5 8 9 10
Bărbați SUA 3 4 5 6 7 7,5 8
Mondopoint 277 285 292 300 307 315 322
Dimensiuni franțuzești 43 44 45 46 47 48 49
UK 9 9,5 10 11 12 13 14
Femei SUA - - - - - - -
Bărbați SUA 9 10 11 12 13 14 15