Afișați rezultatele

Pantofi de siguranță

Purtarea pantofilor de siguranță adecvați este foarte importantă și poate preveni rănirea acestora. Gama noastra de produse include diferite tipuri de pantofi de siguranță, care se încadrează în standardele SB 200 Joule, S1, S1P, S2, și cei mai populari pantofi de siguranță S3. Pantofii de siguranță sunt necesari pentru bunăstarea și sănătatea oamenilor la locul de muncă.

citeşte mai mult

Cu ce ​​vă putem ajuta?

Descoperiți toate prețurile imediat și profitați de avantajul dvs.

Nu ai cont?
484 produs (e)
Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
484 produs (e)
Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5

Pantofi de siguranță

Pantofii de siguranță sunt disponibili în diferite tipuri și dimensiuni. Pentru a alege, trebuie valutate cerințele de eficiență, durabilitate și siguranță potrivite, determinate în principal de condițiile de lucru în care se lucrează. Mai jos veți găsi o prezentare generală a diferitelor coduri pentru încălțămintea de protecție.

Cerințe pentru încălțămintea clasa I

Piele sau alt material 

(cu excepția cauciucului și a polimerilor)

EN ISO

20345: 2011

(pantofi de siguranță)

EN ISO

20347: 2012

(pantofi profesionali)

Cerințe de bază pentru încălțăminte și rezistența la impact a vârfului. Abrevierea SB este derivată din cuvintele "Safety" (= siguranță) și "Base" (= bază)

SB

200 Joule

OB

Nici o cerință

Cerințe suplimentare:

 • La călcâi
 • Antistatic
 • Talpă absorbantă pentru șocuri
S1

O1

(+ talpa rezistenta la combustibil)

Cerințe suplimentare:

Ca mai sus +

 • O talpă intermediară din oțel sau plastic (min. 1100 N)
S1P -

Cerințe suplimentare:

Ca mai sus +

 • Materialul superior rezistă împotriva penetrării și absorbției apei
S2 O2

Cerințe suplimentare:

Ca mai sus +

 • Protecție perforări
 • Tălpi profilate
 • O talpă intermediară din oțel sau plastic (min. 1100 N)
S3 O3

Mai jos veți găsi o prezentare generală a cerințelor suplimentare pentru aplicații speciale cu simbolurile corespunzătoare pentru marcare.

Simbol Semnificație

Pentru toți pantofii

HI Izolarea termică, încetinind creșterea temperaturii în pantof (<22 ° C)
CI Izolație la rece, încetinind scăderea temperaturii în pantof (<10 ° C)
C Rezistență la conducerea electrică (rezistență electrică < 100 kΩ)
A Rezistență electrică antistatică (rezistență electrică între 100kΩ și 1000 MΩ)
E Absorbția energiei în călcâi: 20 Joule
WR Talpa impermeabilă / axa pantofilor din piele
I Pantof izolant electric (clase electrice 0 sau 00)

Pentru talpă și călcâi

ORO Suport rezistent la hidrocarburi
HRO Rezistență termică la contact cu temperaturi de 300 ° C / 60 sec.
P Oțel intermediar (rezistență la penetrare până la 1100 N)
AN Protecția gleznei

Pentru partea superioară

WRU Material rezistent la apă și hidrofob
ORU Rezistent la combustibilii lichizi și ulei
M Protecție împotriva intemperiilor (protecție metatarsală)
CR Rezistent la tăiere

Rezistență la alunecare

Pantofii de protecție sunt supuși unui test împotriva alunecării conform standardului EN ISO 13287: 2012. Producătorul trebuie să indice clasificarea cu un marcaj (SRA, SRB sau SRC). Standardul EN ISO 13287 specifică o metodă de testare pentru rezistența la alunecare pentru încălțămintea cu talpă normală. Nu se aplică în cazul încălțămintei speciale cu vârfuri metalice sau asemănătoare.

În timpul testării, pantoful este plasat pe o suprafață, supus unei forțe normale și deplasat orizontal pe plan. Se măsoară forța de frecare și se calculează coeficientul dinamic al frecării.

Atunci când pantoful trece cu succes atât testul pe ceramică (SRA), cât și testul pe podea din oțel (SRB), este marcat ca SRC.

Cerințe privind rezistența la alunecare conform

EN ISO 13287: 2012

Coeficient de frecare
Simbol Metoda de testare Alunecare în față Alunecare continuată pe plan
SRA Rezistență la alunecare pe o placă ceramică ștearsă cu un agent de curățare scăzut ≥ 0.28 ≥ 0.32
SRB Rezistența la alunecare pe o placă de oțel ștearsă cu glicerină (substanță uleioasă) ≥ 0.13 ≥ 0.18
SRC SRA + SRB (dacă talpa a trecut testul SRA + SRB, acesta intră automat în standardul SRC)

≥ 0.28

≥ 0.13

≥ 0.32

≥ 0.18

ESD (Electro Static Discharging - descărcare electrostatică)

Pantofii 'Electro Static Discharge' (ESD) împiedică încărcarea electrică statică prin descărcarea rapidă acesteia. Datorită rezistenței scăzute a încălțămintei, purtătorul nu se va (re)încărca el însuși. Pantofii sunt marcați cu o etichetă galbenă și neagră ESD. Rezistența electrică este puternic influențată de umiditate, poluare și temperatură. Se recomandă ca utilizatorul să-și poarte pantofii de fiecare dată când intră în zona de lucru, pentru a previne încărcarea electrică. În zonele în care purtarea de pantofi de siguranță ESD este necesară, un rezistor trebuie să fie plasat pe podeaua de muncă astfel încât funcția de protecție a pantofilor ESD să nu fie distrusă.

Avertizare: Pantofii ESD nu sunt potriviți pentru electricieni, sau pentru cei care lucrează la conducte în condiții de stress.

Marcarea pantofilor de siguranță

Încălțămintea de protecție trebuie examinată și certificată de un laborator independent. Pe baza acestui studiu, performanța echipamentului poate fi caracterizată pe baza criteriilor din standardele aplicabile. Toate marcajele trebuie să fie lizibile permanent pe încălțămintea clasificată. Fiecare utilizator trebuie, prin urmare, să poată determina dacă acea încălțăminte este adecvată propriilor nevoi.

Toate încălțămintea de lucru și de siguranță trebuie să fie marcată cu:

 • Mărime
 • Producător
 • Denumirea tipului alocat de fabricant
 • Anul de fabricație și (cel puțin) trimestrul
 • Standard, de ex. ISO 20345: 2011
 • Simboluri

Pantofi de siguranță semi-ortopedici

Încălțămintea de siguranță semi-ortopedică este caracterizată de o talpă adâncă, care se adaptează mai bine pe forma piciorului pe toată durata purtării. Pentru persoanele cu un picior extrem de înalt, lat sau cu alte defecte anatomice, acești pantofi reprezintă o alegere confortabilă și sigură. Pantofii semi-ortopedici oferă următoarele avantaje:

 • Spațiu suplimentar în interiorul pantofului, pentru reglajele semi-ortopedice efectuate de specialist
 • Vârf extra ridicat din aluminiu
 • Lungime / lățime mai ample

Tabel de dimensiuni Mondopoint

Monopoint este un sistem de măsurare standardizat și universal, privind forma anatomică a piciorului. Odată ce sunteți familiarizați cu acest sistem, puteți fi siguri că veți alege mereu pantofi perfect adaptați picioarelor dvs., cu un confort optimal la purtare. Tabelul Mondopoint include dimensiunile europene și americane.

Pantofi de siguranță S3

Pantofii S3 au cele mai înalte standarde de siguranță. Atunci când munca se desfășoară în mare parte în aer liber, sau într-un mediu umed, și pot cădea obiecte ascuțite, încălțămintea de siguranță S3 este cea mai bună alegere. Acești pantofi protejează degetele de la picioare și tălpile, sunt antistatici, rezistenți la apă și murdărie. Dacă munca se desfășoară mai mult în interior, sau într-un mediu uscat, recomandăm încălțămintea de siguranță cu standard S3P. Acești pantofi au talpă anti-perforare și oferă o protecție echivalentă cu standardul S1, numai că nu sunt hidrofobi și sunt mult mai aerisiți. Pantofii S3 oferă o protecție totală, însă țin cont și de condițiile ambientale ostile.

Pantofi de lucru Grisport

Catalogul nostru include și pantofi de lucru Grisport. Această marcă italiană folosește numai materiale de înaltă calitate, și pantofii de lucru Grisport sunt cunoscuți pentru că se potrivesc bine pe picior. Acești pantofi pot fi utilizați în diverse sectoare, cum ar fi construcțiile, dar și pentru sectorul logistic. Grisport XNUMX SXNUMX și Grisport XNUMX SXNUMX sunt pantofi de lucru inovativi, ale căror tălpi sunt multifuncționale și realizate din piele de înaltă calitate. Pantofii de lucru Grisport combină funcționalitatea cu moda, vor fi întotdeauna potriviți pe picior și de calităte distinsă.