Afișați rezultatele

Protecție auditivă

Protecția împotriva poluării acustice este întotdeauna necesară atunci când lucrați într-un mediu zgomotos. De la 80 dB(A), angajatorul trebuie să ofere protecția acustică, dar de la 85 dB(A) aceasta devine obligatorie pentru angajați. Daunele cauzate de zgomot reprezintă cele mai frecvente boli profesionale din Olanda. Acest lucru este ușor de prevenit prin alegerea echipamentului de protecție adecvat. În acest sens, trebuie să se țină cont de absorbția corectă a sunetului și de confortul la purtare. Dacă un angajat își scoate protecția auditivă pentru că nu se simte confortabil aceasta sau din orice alt motiv, riscurile sale pentru sănătate sunt ridicate.

citeşte mai mult

Cu ce ​​vă putem ajuta?

Descoperiți toate prețurile imediat și profitați de avantajul dvs.

Nu ai cont?
297 produs (e)
Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
297 produs (e)
Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5

Când sunetul este dăunător?

Limita (norma juridică) este stabilită la 80 dB(A), la o expunere de 8 ore. La acest nivel, angajatorul trebuie să ofere protecția profesională auditivă la locul de muncă. De la 85 dB(A) sunetul este dăunător, iar angajatorul trebuie să ia măsuri tehnico-organizative, cum ar fi să foloseasca panouri de semnalizare pentru a indica faptul că protecția auditivă este obligatorie intr-o anumită zonă. Poluarea fonică nu este dăunătoare numai pentru auz, ci și pentru creier.

Ce este dB(A)?

dB(A) este o unitate de masură cu care puterea sunetului poate fi exprimată în relație cu sensibilitatea urechii umane. Motivul pentru care se folosesc dB(A) în loc de simplii decibeli, este faptul că dB(A) include și calcule relative sensibilității urechilor umane. db(A) nu scalează pe frecvențele sunetului precum decibelii. Urmorul tabel descrie durata maximă a expunerii la o anumită presiune acustică, fără a suferi dăune.

Timpul maxim 8 ore 4 ore 48 minute 5 minute 30 secunde
Nivelul de zgomot (în dB(A)) 80 83 90 100 110

Dacă se constată că nivelul acceptabil de zgomot este depășit la locul de muncă, cea mai bună prevenție este limitarea sursei. Dacă sunetul nu poate fi încapsulat, sau poluarea fonică rămâne prea mare, protecția auzului este pasul următor.

Protecția profesională a auzului

Antifoane interne

Pentru majoritatea utilizatorilor antifoanele interne din spumă lent expandată sunt ideale pentru protecție. Dacă ați introdus antifonul în ureche, spuma se va extinde. Acest produs capătă forma canalului auditiv și asigură o protecție garantată.

Antifoane preformate

Antifoanele sunt realizate din materiale pliabile și sunt preformate astfel încât să se potrivească în majoritatea canalelor auditive. De obicei, dopurile astfel modelate sunt unite de un șnur astfel încât nu le veți pierde ușor. Dopurile de urechi reutilizabile sunt confortabile, igienice și, în majoritatea cazurilor, mai ieftine.

Benzi de susținere

Benzi de susținere sunt ușor de utilizat, convenabile și foarte confortabile. Antifoanele sunt astfel ușor de pus și de scos, banda poate sta agățată în jurul gâtului deci, prin urmare, este utilă dacă nu purtați protecția în mod continuu. Cele mai multe benzi au antifoane de înlocuire, astfel încât o bandă de suport este o investiție conștientă și reduce costurile.

Căști antifonice

A Căstile antifonice sunt alcătuite din două cochilii rigide cu pernă de plastic moale, care se încadrează pe urechi pentru a atenua sunetul ambiental. Aceste dispozitive de protecție sunt populare deoarece sunt ușor de folosit și au un confort sporit la purtare. Căștile sunt disponibile în versiuni cu bandă de susținere și / sau brațe de atașare pentru cască, și sunt pliabile. În concluzie, urechea poate suporta cele mai comune situații de poluare acustică.

Otoplastice

Otoplasticul este un tip de antifon intern, fabricat pe măsură. Fiecare otoplastic este unic, și special adaptat pe canalele auditive a purtatorului. Rețineți că, la fiecare cinci ani, canalul auditiv uman se schimbă pe masură cu creșterea/schimbarea urechilor. În timpul procesului de producție al otoplasticelor, în interiorul acestora este amplasat un filtru special, care asigură că tot zgomotul dăunător este eliminat și cantitatea de dB(A) este redusă la limita legală de 80 dB(A). Datorită protecției optimale, și potrivirii perfecte pe canalul auditiv, otoplasticul este cel mai eficient și mai confortabil dispozitiv de protecție a auzului.

Normativ

Toate echipamentele individuale de protecție a protecției auditive profesionale sunt testate CE în conformitate cu standardele europene aplicabile EN. Mai jos sunt principalele standarde:

 • EN 352-1: 2002: Căști antifonice
 • EN 352-2: 2002: Antifoane interne
 • EN 352-3: 2002: Căști antifoane atașabile la căștile de protecție industriale
 • EN 352-4: 2001: Căști antifonice bazate pe nivelul de poluare
 • EN 352-5: 2003: Căști antifonice cu reducere activă a zgomotului
 • EN 352-6: 2003: Căști antifonice cu mufă electrică audio
 • EN 352:-7: 2003: Antifoane gradate pe nivelul de poluare acustică
 • EN 352-8: 2008: Căşti antifonice cu muzică
 • EN 458: 2016: Recomandări pentru alegere, utilizare, îngrijire și întreținere
 • EN 13819-1: 2003: Metode de testare fizică pentru protecția auditivă
 • EN 13819-2: 2002: Metode de testare acustice pentru protecția auditivă