Afișați rezultatele

Protecția capului

În medii de lucru cu risc ridicat, dacă există șanse mari de rănire a capului, este important să purtați echipament individual de protecție corespunzător. Deseori protecția capului este obligatorie. Leziunile la nivelul capului pot fi cauzate de căderi, din loviri accidentale sau contactul cu substanțe (lichide) periculoase. Acest tip de protecție previne deteriorarea gravă a capului și / sau a creierului. Purtarea echipamentului nu depinde de profesie, ci de riscurile la locul de muncă.

Purtarea unei căști de protecție este obligatorie:

 • În locurile în care acest lucru este indicat cu un panou de semnalizare;
 • În locațiile cu risc crescut de lovire sau blocare a capului;
 • În cazul în care există posibilitatea de a fi lovit de obiecte care cad.
citeşte mai mult

Cu ce ​​vă putem ajuta?

Descoperiți toate prețurile imediat și profitați de avantajul dvs.

Nu ai cont?
272 produs (e)
Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
272 produs (e)
Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5

Normativ

Toate echipamentele individuale pentru protecția capului sunt testate CE în conformitate cu standardele europene aplicabile EN. Mai jos veți găsi cele mai importante standarde:

 • EN 397: 2012 + A1: 2012: Căști de protectie industriale
 • EN 14052: 2012 + A1: 2012: Căști industriale cu un nivel ridicat de protecție
 • EN 50365: 2012: Căști izolante electrice pentru utilizarea în instalații de joasă tensiune
 • EN 443: 2008: Căști de pompieri pentru utilizarea in clădiri si alte construcții
 • EN 12492: 2012: Căști/echipament pentru alpiniști și metode de testare.
 • EN 812: 2012: Căști de protecție industriale.

Distingem protecția capului în trei tipuri principale:

 • Căști de protectie industriale
 • Căști împotriva căderii
 • Acoperire pentru cap

Căști de protectie industriale

Căștile de protecție industriale sunt în primul rând destinate să protejeze purtătorul de obiectele în cădere, apărând astfel creierul și limitând leziunile capului. Casca de protecție este alcătuită dintr-o carcasă protectivă, o clapetă, un interior, o căptușeală de absorbție a șocurilor, și o bandă reglabilă de susținere. O cască de siguranță trebuie să respecte standardul european EN XNUMX privind căștile de protecție industriale și să fie marcată CE. Citiți mai multe despre această categorie in secțiunea: căști de protecție.

Există, de asemenea, posibilitatea de a personaliza căștile. Imprimarea de înaltă calitate cu un logo conferă căștii un aspect profesional.

Căști împotriva căderii

În anumite locuri de muncă, angajatul trebuie să se uite mult în sus, de exemplu în cazul în care se folosesc tehnici de cățărare industrială. În aceste situații, se recomandă folosirea unei căști de alpinism. Căștile de alpinism garantează protecția împotriva șocurilor în conformitate cu standardele europene EN 397 și EN 12492.

Acoperire pentru cap

Dispozitivele de acoperire a capului sunt:

 • Șepci pentru uz general
 • Plase pentru cap, etc.
 • Glugi

Șepci pentru uz general

O cască este un echipament de protectie simplu, care protejează capul de impactul cu obiectele care pot cădea în construcții. Cască de protectie este compusă dintr-o carcasă ușoară din plastic cu același interior a șepcilor . Spre diferență de căști, șepcile nu oferă protecție împotriva obiectelor care cad sau altor pericole. Prin urmare, acestea nu sunt adecvate pentru a fi utilizate precum casca de siguranță. Cerințele extinse pentru materialele și producția echipamentului de protecție sunt menționate în standardul EN 812.

Plase de păr

Plasele de păr de unică folosință nu sunt folosite doar în industria alimentară, ci și de companiile de închiriere în care mai mulți oameni poartă aceeași cască. De asemenea, plasele de păr de unică folosință sunt potrivite și pentru bucătării și restaurante. În catalogul nostru puteți găsi diferite plase de păr.

Glugi

Gama noastră conține și glugi de protecție pentru cap, care pot fi folosite în diverse aplicații.