Afișați rezultatele

Protecția respiratorie

Mulți angajați sunt expuși la aerul contaminat la locul de muncă: în acest caz trebuiesc luate măsuri. Înainte de a alege EIP-ul pentru protectia sistemului respirator, trebuie să definim și să valutăm riscurile. Contaminanții pot apărea sub diferite forme: particule de praf, fum, ceață, gaze și vapori. Sunt posibile, de asemenea, combinații de contaminanți și pot exista deplasări de oxigen. Consultați catalogul de mai jos pentru a analiza diferitele tipuri de protecție respiratorie.

citeşte mai mult

Cu ce ​​vă putem ajuta?

Descoperiți toate prețurile imediat și profitați de avantajul dvs.

Nu ai cont?
426 produs (e)
Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
426 produs (e)
Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5

Protecția respiratorie

Protecția de acest tip este necesară dacă există riscul de a introduce substanțe nocive în organism, prin sistemului respirator. Aceste substanțe pot fi solide, lichide sau gazoase. Protecția este necesară, de asemenea, dacă nivelul de oxigen din aerul înconjurător scade sub 19%. În acest caz, se utilizează numai aparatele de respirație individuale. Acestea sunt mijloace prin care aerul comprimat este introdus în mască sau capot prin intermediul unui furtun, sau al unei sticle de aer. Protecția respiratorie constă într-o mască și un filtru. Există diferite filtre cu funcție de protecție împotriva prafului, a gazelor / vaporilor, sau ambele. Filtrele pot fi deja integrate în măști.

Protecția respiratorie

Utilizarea echipamentului de protecție respiratorie în timpul muncii reprezintă deseori o povară suplimentară considerabilă pentru purtător. Înainte de a începe lucrul, se recomandă să căutați mai întâi mijloace alternative înainte de a decide utilizarea protecției respiratorii. Dacă inhalarea, de exemplu, a prafului și / sau a gazelor nu poate fi prevenită în nici un alt mod, lucrătorii trebuie să poarte protecție respiratorie dacă există cantități de praf sau gaze / vapori dăunătoare. Efectele inhalării acestor substanțe sau gaze / vapori pot rămâne relativ inofensive, cum ar fi strănutul sever, dar pot fi și consecințe grave, cum ar fi scurtarea persistentă a respirației sau asfixia.

Valoarea limită

Pentru a determina ce tipuri de protecție respiratorie sunt necesare, trebuie mai întâi determinată nocivitatea substanței, a gazului sau a vaporilor. De asemenea, este important să știți cantitatea de substanță eliberata, gaz sau vapori. O măsură de nocivitate este valoarea limită, însemnând concentrația maximă acceptată a unei substanțe în aer la locul de muncă. O serie de valori limită au fost stabilite de către guvern, acestea fiind valorile limită legale publice. Dacă rămâneți sub această limită, protecția respirației nu este necesară, cu excepția cazului în care se indică altfel.

La alegerea protecției respiratorie, vă rugăm să rețineți:

 • Tipul/nivelul de poluare și riscurile pentru sănătate asociate acesteia;
 • Valoarea limită;
 • Locul unde lucrați și structurile situate în împrejurimi;
 • Perioada de desfășurare a lucrărilor.

O mască de unică folosință simplă poate fi suficientă pentru protecție, dar un aer puternic poluat poate necesita o mască completă, care acoperă toată fața, și eventual dotată de un aparat de respirație individual. Amintiți-vă întotdeauna că folosirea echipamentului de protecție și întreținerea acestuia sunt condiții prealabile pentru siguranta dvs.

Protecție respiratorie dependentă sau independentă

Protecția respiratorie poate fi distinsă în protecția respiratorie dependentă și protecția respiratorie independentă. Diferitele tipuri de protecție respiratorie se încadrează în aceste categorii: