Afișați rezultatele

Protecția ochilor și a feței

Ochii oferă unul din cele mai prețioase, dar vulnerabile, simțuri. Din nefericire, accidentele oculare la locul de muncă pot provoca pagube permanente, cum ar fi pierderea vederii. Riscule sunt reprezentate de lumina foarte intensă, particulele de praf, lasere, cioburi, stropi de acizi sau alte lichide. Pentru a preveni accidentele, este foarte important să purtați o protecție pentru ochi și față.

citeşte mai mult

Cu ce ​​vă putem ajuta?

Descoperiți toate prețurile imediat și profitați de avantajul dvs.

Nu ai cont?
157 produs (e)
Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
157 produs (e)
Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5

Pericole pentru ochi și față în industrie

Fiecare situație de lucru necesită o protecție diferită a ochilor și feței, deci avem un sortiment vast de ochelari de protecție și viziere. Cele mai mari pericole pentru ochi și față în industrie sunt:

 • Riscurile mecanice: particule mici și mari de praf, șocuri;
 • Pericolele termice: lichide fierbinți, metal topit, flăcări;
 • Pericolele chimice și biologice: stropi de acizi, solvenți, sânge infectat;
 • Riscurile de radiații luminoase: ultraviolete, în infraroșu, lumină vizibilă, laser;
 • Pericolele electrice: contact direct, arcuri de lumină în timpul scurtcircuitului electric.

În primul rând, trebuie luate măsuri care să limiteze agenții de risc, astfel încât purtarea ochelarilor de protecție să nu fie necesară. Dacă acest lucru nu este posibil, timpul de expunere la riscuri trebuie redus la minim. În alte cazuri, trebuie să fie disponibile și echipamente pentru protecția integrală a feței. Oferim numeroase tipuri și modele de vizoare. Toate protecțiile noastre pentru ochi și față sunt conforme standardelor europene EN, care pot fi consultate aici.

Trei tipuri principale de protecție a ochilor și feței

Ochelari

Ochelarii de protecție simpli protejează doar ochii, și sunt adecvați numai împotriva pericolelor precum praful, cioburile și stropii de substanțe lichide care nu sunt periculoase pentru piele. Ochelarii de protecție arată ca niște ochelari obișnuiți, dar lentilele sunt realizate din material plastic special (policarbonat sau acetat), iar rama este realizată din metal sau plastic. Gama noastră conține diferiți ochelari de protecție, cu rame diferite pentru fiecare aplicație. În plus, sunt disponibili în diferite dimensiuni. Pe această pagină puteți citi mai multe despre acest echipament. Exemple de cerințe satisfăcute de ochelarii de protecție sunt rezistența termică sau la zgârieturi.

Ochelarii de protecție trebuie să respecte standardul european EN 166, și constau dintr-un ramă, cu un obiectiv sau lentile interschimbabile. Ochelarii de protecție au o lentilă centrală sau două lentile de diferite tipuri.

Ochelarii pot fi împărțiți în trei tipuri principale:

Culorile lentilelor

Ochelarii de protecție sunt disponibili cu lentile de diferite culori. În funcție de lucrare, trebuie să examinăm care lentile sunt mai potrivite, în baza standardelor aplicabile.

Lentilele sunt clasificate pe baza unor parametrii, cum ar fi: folosirea în interior-exterior (I/O), lumina UV sau orbitoare, folosirea în lucrări mecanice (interior / exterior). Sunt respectate standardele EN 166 și EN 172.
Culoarea obiectivului Protecție împotriva Aplicații Standarde EN
Culoare deschisă Impacte și raze UV Munci mecanice (pentru care este necesară vedere bună) EN 166 și EN 169
Galben (chihlimbar) Impacte, lumina UV albastră Inspecții în exterior, vânătoare, lucrări mecanice EN 166 și EN 169
Portocaliu Impacte, lumina UV albastră Inspecții în exterior, tratamente medicale, lucrări mecanice EN 166 și EN 169
Gri (fumuriu) Impacte, zgârieturi, lumina UV, lumina soarelui și razele strălucitoare dăunatoare reflectate Lucrări exterioare, lucrări mecanice în lumină orbitoare, recreere (ciclism, etc.) EN 166 și EN 172
Bronz Impacte, raze UV- vizibile și albastre Lucrări exterioare, lucrări mecanice cu lumină orbitoare EN 166 și EN 172
Albastru Impacte, raze UV și lumina puternică Lucrări de exterior, fabricare de semiconductori, imprimare offset și mediu industrial echivalent cu culoare galbenă EN 166 și EN 172
Argint, roșu, sau albastru cu efect oglindă Impacte, zgârieturi, lumina UV, lumina soarelui și razele strălucitoare dăunatoare reflectate Lucrări exterioare, lucrări mecanice în lumină orbitoare, recreere (ciclism, etc.) EN 166 și EN 172
Culoare de sudare verde sau gri Impacte, raze UV vizibile și infraroșii Sudare 1,7 = sudor asistent 3,0 = lipire, tăiere 5,0 = sudare autogenă, tăiere, 7,0 = sudare autogenă, lipire, tăiere incendii EN 166 și EN 169

Ochelari de protecție rezistenți

În cazul în care ochii necesită echipament de protecție, ochelarii de siguranță clasici pot fi insuficienți. De aceea există posibilitatea de a fabrica ochelari de protecție la comandă, sau cu diferite nivele de rezistență, și culori de protecție anti-orbire.

Viziere

În anumite situații de lucru există pericolul ca nu numai ochii, ci și restul feței să poată fi rănită. Vătămarea poate fi cauzată, de exemplu, de bucăți de metal, pietriș, lemn sau stropi de lichid. În acest caz, ochelarii de protecție nu oferă o protecție suficientă și este mai sigur să se utilizeze un dispozitiv de protecție a feței, eventual în combinație cu ochelarii de siguranță.

Căsti și scuturi de sudare

În toate operațiile de sudură există un risc constant pentru sudor și pentru cei care se află în imediata vecinătate a acestuia. Prin purtarea unei protecții corecte, procesul de sudare poate fi efectuat fără riscurile radiațiilor luminoase care sunt eliberate în timpul multor procese de sudare și tăiere. Aceste radiații ultraviolete și infraroșii pot provoca leziuni oculare, precum deteriorarea retinei sau a corneei. Aceste leziuni pot fi prevenite dacă se folosește echipamentul de protecție adecvat.

Normativ

Toate EIP-urile din grupul de protecție pentru ochi și față sunt omologate CE, în conformitate cu normativele europene aplicabile EN. Mai jos veți găsi o prezentare generală a celor mai importante standarde:

 • EN 166: 2001: Cerințe de bază pentru toată protecția ochilor și a feței.
 • EN 167: 2001: Descrierea tuturor metodelor de testare optice.
 • EN 168: 2001: Descrierea tuturor metodelor de testare non-optice.
 • EN 169: 2002: Lentile / filtre pentru sudare și tehnici conexe. Factorii de transmisie și utilizarea recomandată.
 • EN 170: 2002: Lentile / filtre ultraviolete (UV). Factorii de transmisie și utilizarea recomandată.
 • EN 171: 2002: Lentile / filtre infraroșii (IR). Factorii de transmisie și utilizarea recomandată.
 • EN 172: 1995 / A2: 2001: Lentile / filtre de lumină solară pentru uz industrial.
 • EN 175: 1997: Mijloace de protecție pentru ochi și față în timpul sudării.
 • EN 207: 2010 / C1: 2002: Lentile / filtre și protecție oculară împotriva radiațiilor laser.
 • EN 208: 2010: Protecție oculară în timpul lucrărilor cu sisteme laser.
 • EN 379: 2003 / A1: 2009: Filtre de sudare cu factor de protecție variabil sau cu doi factori de protecție.
 • EN 1731: 2006: Protecția ochilor și a feței din sârmă metalică țesută, pentru uz industrial și neindustrial, împotriva pericolelor mecanice și / sau a căldurii.